Extra thema's bij Ik & Ko

Download hier nieuwe thema's bij Ik & Ko.

Op de stoep

Breng uw klas in zomerse sferen met dit nieuwe Ik & Ko-thema, waarin ‘buiten zijn’ een grote rol speelt. Zo lezen de kinderen onder andere over Tim die in zijn eentje naar buiten mag, mits hij op de tegels blijft, experimenteren ze met verschillende voorwerpen die reflecteren in de zon, ervaren ze ruimtelijke oriëntatie tijdens een spelles rondom tegels en verzamelen ze allerlei vondsten van de straat. Al spelend en lerend breiden de kleuters hun woordenschat verder uit.

Platvoeten en jubeltenen

Ook kleutervoeten hebben zo nu en dan aandacht nodig. En dat kan met dit nieuwe Ik & Ko-thema. Zo lezen de kinderen onder andere over het heksje Platvoetje dat haar voeten veel te groot vindt, experimenteren ze met verschillende groottes schoenendozen en maken ze fantasiedieren van (oude) sokken en kousen. Al spelend en lerend breiden de kleuters hun woordenschat verder uit.

Een nieuw thema bij Ik & Ko: Binnenpret

De dagen worden korter. Buiten is het guur. Maar binnen wordt het met dit nieuwe Ik & Ko-thema knus en gezellig! De kinderen lezen over de binnenpret van Kikker en zijn vriendjes, experimenteren met verschillende lichtbronnen en maken de klas gezellig met zelfgemaakte (vloer)kleedjes. Al spelend en lerend breiden de kleuters hun woordenschat verder uit.

Een nieuw thema bij Ik & Ko: En de winnaar is...

Sport en spel staan voor uitdaging, plezier en emotie. Met dit nieuwe Ik & Ko-thema kunnen kleuters hun energie ruimschoots kwijt. Zo maken de kinderen hun eigen trofee, proberen ze een bal zo ver mogelijk te schieten, bepalen ze waarin ze het beste zijn en helpen ze Ko om er als een echte kampioen uit te zien. Al spelend en lerend breiden de kleuters hun woordenschat verder uit.

Een nieuw thema bij Ik & Ko: Onderwaterwereld

Onder water is alles anders. Met dit nieuwe Ik & Ko-thema maken de kinderen kennis met de wondere wereld onder water. Zo lezen ze een prentenboek over een wanhopige octopus, bedenken ze hoe ze water evenredig over 3 aquaria kunnen verdelen en leren ze vissen vouwen in een heuse ‘visvouwles’. Al spelend en lerend breiden de kleuters hun leefwereld en woordenschat uit. Het thema start met een onderwaterfoto van Ko, die u hieronder kunt downloaden.

Wiebeltanden

Het wisselen van melktanden is een serieuze mijlpaal in het leven van een kleuter! Met dit Ik & Ko-thema speelt u in op wiebeltandervaringen in uw groep. Zo vragen de kinderen zich samen met Ko af hoe hun mond en tanden eruitzien, mogen ze spelen in een tandartshoek, oefenen ze tellen met een tandenfee en leven ze mee met Kees Krokodil die het hebben van een wiebeltand best spannend vindt. Al spelend en lerend breiden ze hun woordenschat verder uit.

Snoep!

Wie smult er niet van drop, spekkies en zuurstokken? Met dit Ik & Ko-thema kunnen kleuters hun hart ophalen aan alle (smakelijke) aspecten van snoep. Zo maken de kinderen hun eigen ‘snoep’ in een snoepfabriek, mogen ze spelen in de enige echte Ik & Ko-snoepwinkel, meten ze de langste dropveter en leven ze mee met een heuse Snoepprinses.

Deel met anderen